« 2 od 2 »

Otvoreni kod više nije samo sinonim za Linux, rješenja otvorenog koda pokreću mnoge poslovne sustave.

Posjetitelji prve Open Source Days konferencije imat ćete priliku upoznati se s ključnim open source rješenjima koja se danas nalaze u podlozi poslovnih IT sustava brojnih tvrtki. Rješenja za virtualizaciju, oblak, identifikaciju korisnika i sigurnost te VoIP, temeljena na otvorenom kodu, danas omogućavaju brojnim tvrtkama da brzo i učinkovito implementiraju svoje poslovne IT sustave.

Na konferenciji će sudjelovati predstavnici proizvođača softverskih rješenja, sistem integratori, korisnici IT rješenja te analitičari IT sektora, a kao posjetitelje očekujemo vodeće IT stručnjake iz hrvatskih tvrtki koje trenutačno koriste ili planiraju koristiti rješenja temeljena na otvorenom kodu, uključujući i donositelje odluka. Prepoznajete li se među ovim kategorijama posjetitelja? Očekujemo vas na konferenciji Open Source Days!

Prijavite se za konferenciju već danas jer je broj mjesta ograničen!

Prvoga dana konferencije na rasporedu su plenarna predavanja te niz stručnih predavanja i zaključni panel.

Drugog će dana biti održane četiri edukativne, tehnički usmjerene radionice, u dva smjera, namijenjene IT profesionalcima koji žele iskoristiti priliku da od vrhunskih stručnjaka za pojedina područja nauče nešto novo ili prošire svoja postojeća znanja.

Konferencija završava trećim danom tijekom kojega ćemo zainteresiranim polaznicima omogućiti besplatno stjecanje Red Hat certifikata!
Organizator Konferencije vodeće je digitalno učilište u regiji: Algebra

Dan 1.

Program 9. lipnja

PRVI DAN        
Satnica

Sadržaj
08:30 - 09:00Prijave i doručak
09:00 - 09:15Otvaranje (Tomislav Dominković, Predsjednik Uprave, Algebra)
Tomislav Dominković predsjednik uprave Algebre, jedan je od njezinih osnivača. Između ostalih dužnosti u Algebri, programski pokriva specijalističku edukaciju za IT profesionalce. Vrlo aktivan i u međunarodnim aktivnostima Algebre, kao član upravnog odbora zadužen za financije, udruženja koje okuplja vodeće europske obrazovne centre, LLPA - Leading Learning Partners Association.

09:15 - 10:00Keynote 1: Otvoreni kod – trendovi i tržišna pozicija
(Boris Vrabec, Executive Partner, Gartner Adriatic/Calisto)
Model otvorenog koda je u ekspanziji zadnjih deset godina i danas je široko usvojen u poduzećima širom svijeta te utječe na gotovo sve segmente IT industrije. U novim tržišnim segmentima, kao što su poslovanje u oblaku i big data, sve veći interes izazivaju OSS rješenja poput Apache Hadoopa i OpenStacka. Gartner predviđa da će do 2016. godine najmanje 95 posto IT organizacija direktno ili indirektno koristiti neke elemente tehnologije otvorenog koda kao dio svojih mission-critical sustava, no manje od 50 posto organizacija će imati uspješno implementiranu strategiju nabave i upravljanja otvorenim kodom.
10:00 - 10:45Keynote 2: Red Hat is more than a Linux *
(Krzysztof Chris Rocki, Regional Manager CEE, Red Hat)
Red Hat is for years very well known as the leading provider of open-source technologies, and especially the Linux operating systems. That’s not all - throughout the last decade Red Hat brought to the IT market other open source based reliable and high-performing cloud, middleware, application development, mobile, storage, and virtualisation technologies. During the presentation we will in brief introduce to you these solutions and how they can help both public and commercial organisations to increase effectiveness, flexibility and independence on vendor locking of your IT systems.


10:45 - 11:00Stanka za kavu
 TRACK 1TRACK 2
11:00 - 11:45Red Hat OpenStack Platform *
(Rafal Szmigiel, Specialist Solution Architect - OpenStack, Red Hat)
The purpose of this presentation is to familiarize the audience with Red Hat OpenStack Platform. Its design fundamentals, functionality and benefits. We'll also talk about what is new in version 8 and what are plans for the future.
OpenSource IP PBX sustavi
(Jakov Čurić, Systems Architect, Realtime)
Tradicionalni PBX sustavi su u izumiranju: više ne moramo postavljati pitanje hoćemo li migrirati PBX platformu na IP sustav, čak i pitanje kada ćemo migrirati je postalo odgovoreno postupnim prelaskom davatelja usluga na čisti IP transport. Jedino pitanje koje nam ostaje jest – na koji sustav želimo napraviti migraciju.
Open Source vs Proprietary vs Provider? Koje prednosti nam nudi Open Source rješenje. Podrška Open Source voice sustavima. Proširivosti i integracija sustava u postojeće procese. Value added OpenSource sustava.
11:45 - 12:30Accelerated development with PaaS: OpenShift as a key to DevOps *
(Jiri Kolar, Solutions Architect, Red Hat)
Speed and flexibility of Application Development nowadays determine winners in many Businesses. Modern PaaS technologies such as OpenShift help developers to develop faster, reduce deployment cycle and drive automation. However every application in the production environment is a cooperation between Developers and Operations. Therefore DevOps methodologies which make this cooperation agile and extremely efficient became a key. This talk will explain how to adopt DevOps in PaaS-enabled development and win the race.
Upravljanje korisničkim identitetima u oblaku
(Marko Bencek, Head of Managed Services, Buckhill i Nikola Bursać, Head of Development, Buckhill)
Koja je Vaša single sign on strategija i zašto bi je trebali pažljivo preispitati? Sve više organizacija prisiljeno je posvetiti puno više pažnje oko sigurnosti korisnika. Međutim, je li dovoljna samo lozinka? Kao reakcija na povećanje malicioznih aktivnosti i rizika od krađe osjetljivih informacija, proteklih godina primjećuje se trend značajanog porasta implementacije višestupanjske autentikacije (MFA), kao i Single sign on autentikacije.
S obzirom da organizacije usvajaju sve više vanjskih SaaS rješenja (CRM, Mail, Marketing, Prodajni alati, BI, itd...), raste potražnja za jedinstvenom platformom u svrhu kontrole i upravljanja korisnicima. Pri odabiru Identity management platforme (IDP), mnogi se radi fleksibilnosti, regulatora ili pak cijene odlučuju za rješenje unutar kuće, time potencijalno implementirajući slabu kariku unutar svojeg IT sustava. Korištenjem široko prihvaćene open-source tehnologije moguće je implementirati vlastiti visoko dostupni Identity management servis koji podržava višestupanjsku autentikaciju.

12:30 - 13:30Ručak
SatnicaSadržajSadržaj
13:30 - 14:15Microsoft voli Linux (i open source općenito)
(Tomislav Tipurić, Partner Technology Strategist, Microsoft)
Microsoft se već dulji niz godina na različite načine približava open source zajednici. Počelo je s Linuxu na Hyper-V-u i PHP-om na Windowsima, a nastavilo se s tehnologijama otvorenog koda u Azureu (kasnije i virtualne mašine s raznim Linux distribucijama), Dockerom u Azureu i Microsoftovim iznimno jakim doprinosom rješenjima otvorenog koda poput JQuerya i sličnih. Danas Microsoft u suradnji s Red Hatom, radi na mogućnosti pokretanja SQL Servera na Linuxu (trenutno u fazi private preview), a sa Canonicalom integrira Bash u Windowse (Insider Preview build 14316) te tako omogućuje korištenje svih popularnih Linux alata na najpopularnijem operativnom sustavu. Je li to sve samo marketinška farsa ili Microsoft misli ozbiljno? Doznajte na ovome predavanju.
Next Generation DataCenter
(Pjer Kosanović i Ivan Poljak, članovi I&V tima, Ericsson Nikola Tesla, Igor Vuk i Vedran Živičnjak, Senior Linux administratori, Nimium)
Ericssonov HDS 8000 je data centar nove generacije koji koristi Rack Scale arhitekturu i disegregiran hardware kako bi povećao efikasnost, utilizaciju i isplativost. Kombinirajući disegregiranu arhitekturu s optičkim spojevima uklanja se dosadašnje ograničenje električkih veza. Sustav je cloud platforma prilagođena ICT aplikacijama i brzoj isporuci usluga u data centrima nove generacije.
14:15 - 15:00Kako je WordPress promijenio lice hrvatske politike (Emanuel Blagonić)
Koliko ste se puta zapitali što mi kao pojedinci možemo učiniti da napravimo bolje društvo? WordPress od 2003. revolucionarizira online kulturu, najpopularniji je CMS na svijetu i trenutno pokreće četvrtinu weba. Svima je omogućio jednostavnu objavu sadržaja, a zbog svoje jednostavnosti za tu su se platformu odlučili i u gradu Rijeci. Cijeli je projekt dokumentiran preko bloga, a kompletan dizajn i kôd bit će dostupan na GitHubu pod GPL licencom. Kako je tekao projekt izrade novog portala grada Rijeke, kako su u projekt uključeni građani i što će novi portal značiti za ostale gradove u Hrvatskoj saznati ćete u ovom predavanju. Možda kao građani ne možemo utjecati na smanjenje nezaposlenosti ili ekonomiju, ali možemo pomoći da hrvatski gradovi dobiju transparentnije web stranice koje su nama usluzi.
Satelitska industrija <3 slobodni softver
(Tomislav Nakić-Alfirević, Solutions Manager, Amphinicy)
Satelitska industrija područje je ljudske djelatnosti u kojem se proizvode jedinstveni uređaji vrijedni stotine milijuna eura, koji se onda postave na vrh metalnog cilindra punjenog s nekoliko stotina tona visoko eksplozivnog goriva i nakon toga uz divlje vibracije dostave u orbitu, mjesto jake radijacije i temperaturnih promjena od preko 100°C. Ne čudi da je teško naći industriju koja više zazire od rizika od satelitske.
Amphinicy Technologies hrvatski je proizvođač softvera za satelitsku industriju. Nakon gotovo 20 godina djelovanja u tom području, implementirali su niz rješenja, među kojima provjeru ispravnost satelita u orbiti, nadzor i upravljanje komunikacijskom opremom, prijem i analizu podataka na zemaljskim stanicama, planiranje raspoloživosti satelitskih kapaciteta i mnoga druga. S obzirom na to, u jedinstvenoj su poziciji da ispričaju zanimljivu priču o gotovo sveprisutnom slobodnom softveru na kojeg se namjenski softver onda uvelike oslanja, time čvrsto svjedočeći da slobodni softver nije samo u stanju dominirati omjerom cijene i kvalitete, nego i apsolutnom kvalitetom!

15:00 - 15:15Stanka za kavu
SatnicaSadržaj
15:15 - 16:00Okrugli stol*
(Red Hat, Microsoft)
16:00 - 17:00Izvlačenja nagrada i neformalno druženje s predavačima (Beer party)

*sadržaj na engleskom jeziku

Dan 2.

Program 10. lipnja

DRUGI DAN
Satnica

SadržajSadržaj
08:30 - 09:00Prijave i doručak
09:00 - 12:45Deployment of the Red Hat OpenStack Platform *
(Rafal Szmigiel, Specialist Solution Architect - OpenStack, Red Hat)
During this workshop we'll design, plan, configure and finally deploy live RH OSP in a virtualized environment. We will monitor progress of the deployment, debug and troubleshoot potential problems. At the end we'll deploy a simple cloud-based service.
Red Hat Enterprise Virtualizacija – Od nule do softverski definiranog datacentra u nekoliko sati
(Vedran Dakić, Voditelj Katedre za operacijske sustave, Algebra)

U sklopu ove radionice, polaznici će naučiti kako se radi instalacija Red Hat Enterprise Virtualization platforme „od nule“. To uključuje instalaciju hipervizora, management softverskog paketa, osnovne elemente upravljanja kao i rad sa svakodnevnim operacijama u virtualiziranoj okolini – kloniranje, migracije i slično.
Ciljana publika: Linux administratori
Složenost: Level 300
12:45 - 13:15Prijave i ručak
13:15 - 17:00Don’t just read about what OpenShift Enterprise 3 can do for you, try it *
(Jiri Kolar, Solutions Architect, Red Hat)
Based on top of Docker containers and the Kubernetes container cluster manager, OpenShift 3 adds developer and operational centric tools to enable rapid application development, easy deployment and scaling, and long-term lifecycle maintenance for small and large teams and applications.
Enjoy discussions, demonstrations and practical tests and get the experience to help you get started with the OpenShift Enterprise 3 platform. Use the opportunity to become a part of the workshop where you will learn how through OpenShift Enterprise 3 you can deliver applications more quickly. What will you learn in the hands-on lab:
- Learn the basics of installing an Openshift 3 environment
- Easily build containers from source code
- Deploy sample applications on OpenShift 3
- Experience the new OpenShift 3 developer workflow
If you are interested to learn how OpenShift Enterprise Platform 3 can help you with the delivery of applications even faster and how to automate IT operations easily, then register now and book your seat. Due to the nature of the hands-on lab the number of seats is limited...
Osnove Puppeta
(Marko Bencek, Head of Managed Services, Buckhill; predavač u Algebri)


Naučite korak po korak kako korištenjem Puppeta automatizirati instalaciju i konfiguraciju softvera na Linux poslužitelju. Na radionici ćete se upoznati sa manifestima, modulima, predlošcima i Hiera bazom.
Cilj: Instalacija i konfiguracija Apache web servisa
Ciljana publika: Linux administratori
Preduvjet za uspješno praćenje radionice: RHCSA ili ekvivalentno znanje i iskustvo

*sadržaj na engleskom jeziku

Dan 3.

Program 11. lipnja

Besplatno položite 2.625 kn vrijedan Red Hat certifikat trećeg dana konferencije, 11. lipnja. Broj mjesta je ograničen!

Iskoristite priliku – postanite certificirani Red Hat stručnjak!

Uštedite 2.625 kn i besplatno položite Red Hat certifikat na konferenciji Open Source Days!

Po prvi puta u Hrvatskoj, 11. lipnja 2016. u sklopu konferencije Open Source Days bit će moguće posve besplatno položiti Red Hat certifikat – RHCSA (Red Hat Certified System Administrator).

Glavni pokrovitelj konferencije, Red Hat, i najveći regionalni trening centar, Algebra, omogućit će polaganje RHCSA ispita za 15 odabranih polaznika.

NAPOMENA: Prijava za polaganje certifikacijskog ispita ne jamči pristup ispitu budući da je broj mjesta ograničen. Organizatori će odabrati pojedince koji će pristupiti ispitu temeljem sadržaja njihovih prijava i motivacije te će ih obavijestiti o mjestu i vremenu polaganja ispita. Vrijednost certifikacijskog ispita je 2.100 kn + PDV.

TREĆI DAN 
Satnica

Sadržaj
09:30 - 12:30Certifikacijski ispit RHCSA Exam - EX200


Besplatno položite 2.625 kn vrijedan Red Hat certifikat trećeg dana konferencije, 11. lipnja. Broj mjesta je ograničen!

Predavači

Chris Rocki AIMG-1

Krzysztof Chris Rocki,
Red Hat

Chris Rocki glavni je menadžer Red Hata za područje središnje i istočne Europe, na kojemu je odgovoran za poslovanje ove tvrtke.

Vedran-Dakic-1

Vedran Dakić,
Algebra

Vedran Dakić, Red Hat instruktor u Algebri, iza sebe ima više od 150 održanih Red Hat treninga i certifikacijskih ispita. Red Hatom se bavi od 1996., kao instruktor (RHCI) radi od 2006. a kao ispitivač (RHCX) od 2013. godine.

Tomislav Tipuric, Microsoft-1

Tomislav Tipurić,
Microsoft Hrvatska

Tomislav Tipurić je Partner Technology Strategist u Microsoftu Hrvatska te je prvenstveno zadužen za Microsoftove partnere koji cloud usluge uključuju u svoju standardnu ponudu te svoj poslovni model počinju zasnivati na Azureu, Officeu 365 i drugim Microsoftovim cloud tehnologijama.

Rafal Szmigiel,
Red Hat

Rafal Szmigiel ima više od 16 godina iskustva na IT tržištu: počeo je kao web dizajner, a kasnije je prešao u ulogu sysadmina. Tri i pol godine radio je u Rackspaceu a lani se vratio natrag u Poljsku kako bi u Red Hatu preuzeo ulogu specijalnog arhitekta za rješenja temeljena na OpenStacku.

JiriKolar

Jiri Kolar,
Red Hat

Jiri Kolar je Middleware Solution Architect koji primarno pomaže korisnicima i partnera da implementiraju aplikacijski sloj, sistemsku integraciju, upravljanje poslovnim procesima i Platform-as-a-Service tehnologije. Radio je u raznim sektorima uključujući osiguranja i proizvodnju te je 2014. stekao i doktorat na ovom području, nakon čega se pridružio Red Hatu.

EmanuelBlagonic

Emanuel Blagonić

Emanuel Blagonić ima više od 14 godina iskustva tijekom kojih je radio na preko 500 različitih projekata za hrvatske i strane klijente. Radio je s malim i velikim klijentima, startupima i globalnim projektima. Jedan je od pokretača hrvatske WordPress zajednice, glavni organizator prvog hrvatskog WordCampa i suorganizator WordCamp Europe – najveće europske (i svjetske) konferencije posvećene WordPressu.

Tomislav Nakic-Alfirevic, Amphinicy Technologies-1

Tomislav Nakic Alfirevic,
Amphinicy Technologies

Tomislav Nakić Alfirević od 2003. radi na razvoju informacijskih sustava po narudžbi i sustavnom podizanju kvalitete procesa proizvodnje softvera, prvo u tvrtki Netgen d.o.o., a proteklih 8 godina u tvrtki Amphinicy d.o.o. Redovito izlaže na nacionalnim strukovnim događajima gdje je ostvario zapažene nastupe.

Marko Bencek-1

Marko Bencek,
Buckhill

Marko Bencek voditelj je odjela upravljanih servisa u Buckhillu. Linux sistem administrator s više od 15 godina iskustva koji zadnjih godina uglavnom radi na HA sustavima i automatizacijama. Marko je Red Hat instruktor u Algebri s višegodišnjim iskustvom.

Ivan-2

Ivan Poljak,
Ericsson Nikola Tesla

Ivan Poljak radi u Ericssonu Nikola Tesla, odgovoran je za softverski test za HDS 8000 i član je I&V tima i certifikacijskog tima odgovornog za kompatibilnost HDS 8000 hardvera s različitim operacijskim sustavima i hypervisorima.

Pjer-1

Pjer Kosanović,
Ericsson Nikola Tesla

Pjer Kosanović također radi u Ericssonu Nikola Tesla. Odgovoran je za softverski test za HDS 8000 i član je I&V tima i certifikacijskog tima odgovornog za kompatibilnost HDS 8000 hardvera s različitim operacijskim sustavima i hypervisorima.

NikolaBursac

Nikola Bursać,
Buckhill

Nikola Bursać radi kao developer i head of development u Buckhillu posljednjih 10 godina. Sa iskustvom od preko 15 godina u polju internet tehnologija, relacijskih baza i distribuiranih sustava, radi na sigurnosnom aspektu Buckhillovih aplikacija te implementaciji novih tehnoloških postignuća.

Jakov Čurić,
Realtime

Jakov Čurić ima više od 20 godina iskustava u integraciji i održavanju opensource riješenja u enterpise i smb sustave na polju networkinga, voice sustava, relacijskih baza podataka sa naglaskom na visoku skalabilnost, automatizaciju i redundanciju sustava.

Predavanja

Algebra

Tomislav Dominković

Red Hat

Krzysztof Chris Rocki

Red Hat

Jiri Kolar

Red Hat

Rafal Szmigiel

Buckhill

Marko Bencek i Nikola Bursać

Ericsson Nikola Tesla

Pjer Kosanović i Ivan Poljak

Nimium

Igor Vuk, Vedran Živičnjak

Amphinicy Technologies

Tomislav Nakić Alfirević

Emanuel Blagonić

Konferencija se održava na adresi

Kongresni centar Forum Zagreb
Radnička cesta 50 – Centar Green Gold
10000 Zagreb
Hrvatska

Želite li još više informacija? Javite nam se!

Za više informacija o konferenciji kontaktirajte:
Dragutin Živković
dragutin.zivkovic@algebra.hr
+385 1 2222 163